Ben jij sporter en ben je ook op zoek naar persoonlijk afgestemd voedingadvies? Dan help ik jou graag jouw ideale gewicht en/of sportieve ambities te bereiken!

Op deze pagina vind je enkele ervaringen van sporters met SaVa, zodat je een indruk krijgt of jij bij mij hiervoor op de juiste plek bent.

 • Eindelijk Nederlands Kampioene MTB en naar de Olympische Spelen! 
  Na meerdere bronzen en zilveren medailles op het Nederlands Kampioenschap ben ik op zoek gegaan naar de details die het verschil maken richting goud. Toen ik Marian ontmoette klikte het meteen. Net als ik zoekt ook Marian naar de kleinste details om het verschil op het hoogste niveau te kunnen maken. Ze gaat stappen verder dan anderen waardoor ik veel meer uit mijn voeding kan halen. Haar kennis is up-to-date en ze blijft continu in ontwikkeling. Naast het voedingsplan geeft ze ook veel praktische tips die ik direct kan toepassen. Inmiddels zijn we drie jaar bezig en het einde is nog lang niet in zicht! Ik ben ervan overtuigd dat veel (top)sporters van Marian kunnen leren en op die manier hun prestaties kunnen verbeteren.

  – Anne Terpstra –
  Nederlands kampioene MTB 2013, 2014, 2015 en 2016 en Nederlands kampioene XCE 2016 en 2017.  Olympische Spelen in Rio 2016. 

 • Pijntjes verdwenen en mijn kracht nam toe op 76 jarige leeftijd!

  Herman referentieIk ontmoette Marian op de sportschool waar zij toen haar praktijkruimte had. Ik vertelde haar over mijn pijntjes en schaarde dit weg onder “het ouder worden”. Marian dacht hier anders over en ze heeft toen een persoonlijk plan voor mij uitgewerkt. Al na een aantal weken merkte ik al dat mijn pijn in mijn handen verdween en ook dat ik tijdens het fietsen (300-500 km per week) sterker werd. Ik had mij in tijden niet zo goed gevoeld! Zelfs beter dan in de afgelopen 25 jaar. Ik ben haar daar nog iedere dag heel dankbaar voor! 

  – Herman Jansen –

 • Duidelijkheid over wat mijn lichaam nodig heeft en ik neem in omvang en kilo’s af.

  Ik wilde nog wat kilo’s kwijt voordat ik mijn marathon ging lopen. Door op aanraden van De Hardloopwinkel naar SaVa te gaan kreeg ik een beter voedingspatroon en duidelijkheid over wat ik hiervoor nodig heb op een dag. Alles is goed en duidelijke uitgelegd en ze neemt ook echt de tijd voor je. Hoewel ik op dit moment nog niet alle kilo’s kwijt ben neem ik al wel in omvang af en zien ook anderen ook dat ik een beter vetpercentage gekregen heb.   

   
  – Jolanda de Koning –

 • Nog 7 kilo extra afgevallen en de kilo’s in de sportschool gingen weer naar boven! 

  Ik wilde graag afvallen, maar wel graag sterker worden door naar de sportschool te gaan. Ik was in 4 maanden al bijna 10 kilo kwijt geraakt, maar werd niet sterker. Integendeel, ik kon in de sportschool minder kilo’s hebben en ik verloor spiermassa.

  Door samen met Marian/SaVa aan de slag te gaan ben ik 7-8 kilo extra afgevallen (in 5 maanden) én ben ik sterker geworden. Ik weet nu hoeveel ik kan eten zonder aan te komen en ik heb een beter beeld van wat er komt kijken bij voeding in combinatie met sporten.

  Wat ik persoonlijk erg prettig vond was de informele sfeer en de fijne gesprekken. Je hield rekening met wensen van mij en hebt me erg goed geholpen met vragen. Daarnaast was het mailcontact vlot en prettig. Ik raad mensen aan naar jou te gaan, omdat je verstand van zaken hebt. Ik denk ook dat je mensen goed kunt lezen en aanhoren wat ze willen en daar een goed, passend advies bij hebt.

  – Daan van Winsen –

 • Geen snaaimomenten meer in de auto

  Ik heb het juiste inzicht gekregen op de fouten die ik maak in mijn voeding en goede richtlijnen meegekregen om deze fouten eruit te halen. Dit heeft geresulteerd in bijna 3,5 kg gewichtverlies in de eerste maand. Nog belangrijker, ik heb geen snaaimoment meer als ik in de auto terug rij van mijn werk.

  – Rinke Nijland –

   

 • Fijn om tegenover iemand te zitten die echt weet waarover ze het heeft en verder kijkt dan voeding alleen.

  Via een vriendin kwam ik bij Marian Pekel uit voor voedingsadvies. Al zo’n zes maanden was ik onder begeleiding van een personal trainer bezig met het opbouwen van meer spieren, maar het wilde nog niet erg lukken. Kon het eventueel aan mijn voeding liggen? Al meteen bij het intakegesprek was ik onder de indruk van de kennis en gedegen onderbouwing van Marians adviezen. Fijn om tegenover iemand te zitten die weet waar ze het over heeft. Omdat ik mijn voeding al maandenlang bijhield, kon Marian snel zien dat daar niet de hoofdoorzaak lag. In eerste instantie was ik teleurgesteld: hieraan kon ik dus niet zo veel meer veranderen. Maar Marian legde me uit dat er misschien toch nog wel winst te behalen was op andere punten, gebaseerd op een aantal (lichte) klachten die ik had. Ze verwees mij door en ik bleek een veel te laag vitamine D-peil te hebben. Via de huisarts heb ik inmiddels een stootkuur gekregen en ik hoop hier binnenkort profijt van te hebben. De komende maanden ga ik ook de overige adviezen van Marian integreren in mijn fitnessprogramma. Tussendoor kan ik altijd met vragen bij haar terecht. Ik heb Marian leren kennen als een professional die advies op maat geeft en heel klantgericht is. Voor iedereen die serieus met sport bezig is en voedingsadvies zoekt, kan ik Sava van harte aanbevelen.

  – Janine (41 jaar) –

 • Bijna 5 kilo eraf in 6 weken, wat meteen resulteerde in betere sportprestaties en meer plezier op de mountainbike! 

  Door het Persoonlijk Voedingsplan heb ik meer inzicht gekregen in hoe ik gezond, maar ook lekker kan eten. Ik heb ook het inzicht gekregen in wanneer, hoeveel en welke sportvoeding ik voor, tijdens en na het sporten nodig heb, en wanneer niet. Met als resultaat bijna 5 kilo eraf in 6 weken, wat meteen resulteerde in betere sportprestaties en meer plezier op de mountainbike!

   Marco Schepens –

 • Mijn streefgewicht bereikt en super blij met de begeleiding naar de Almere triatlon !

  Ik werd steeds iets zwaarder en ik wist niet wat ik er aan moest doen. Vooral de combinatie met geregeld sporten maakte het lastig.

  Het voedingsplan heeft me gebracht dat ik mijn streefgewicht nu heb bereikt. Ik voel me er goed bij en het was goed te doen. Ik raad Marian/SaVa aan vanwege de open benadering en het raakvlak met sport. Hierdoor kreeg ik het gevoel dat ze goed begrijpt wat er bij mij speelt.

  Het is zo goed bevallen dat ik ook samen met Marian de (halve) Triatlon van Almere heb voorbereid. Met voeding is het helemaal goed gegaan en heb ik nergens geen last van gehad. Verder ging het ook super. Ik ben heel tevreden en ook super blij met je begeleiding dat het het mede mogelijk gemaakt! 

  – John Tersteeg – 

 • Energie voor 10 en minder honger!

  Na het sporten had ik altijd erg veel honger. Ik kwam toen via mijn sportmasseur bij Marian terecht. Ik kreeg van haar duidelijke, goede en nuttige informatie. De test was voor mij het fietsen van de Elfstedentocht. Tegen verwachting in heb ik hem zelfs helemaal uitgefietst, ondanks een longontsteking die net over was. Ik heb hem ook niet zomaar uitgefietst. Het ging heerlijk! Ik had geen vermoeide benen en energie voor 10! Ik heb het met kortere afstanden vaak veel zwaarder gehad dan nu en het de gemiddelde snelheid lag gelijk/hoger. Ook de dag na het fietsen had ik minder last van honger. Gelukkig was het niet éénmalig, want ook de keren erna (onder andere in de Ardennen) ging het echt veel beter. Dus nogmaals: ik ben erg blij met jou en je fantastische advies…!

  – Laura –

 • Meer dan 10 kilo afgevallen en eindelijk het gewicht dat ik al jaren graag wilde bereiken!

  Review theo mulder horizontaal

  Mijn gewicht was te hoog en dit paste niet bij mijn sportieve ambities. Ik kwam bij SaVa/Marian, omdat zij maatwerk levert en zelf ook ervaring heeft als wedstrijdsporter. In mijn geval heeft dat geleid tot een goed voedingsmiddelenpatroon, waarbij ik mijn gewicht naar een wedstrijdsportersniveau heb kunnen brengen en de kracht (wattages) heb kunnen behouden. Ze levert maatwerk, geeft een goede stok achter de deur, ze houdt in de gaten of alles volgens plan verloopt en stuurt bij als dit nodig is.

  – Theo Mulder –

  Referentie Theo

  Bij het boeken van mijn vakantie/trainingsstage vergeten te melden dat ik nog aan het afvallen was…;-)


 • Het werd voor mij een geweldig sportjaar! 

  sportograf-39106031

  Buiten de vele uurtjes training heb ik in samenwerking met Marian nog een extra stap weten te maken in mijn prestatie’s bij mtb-marathons. We zijn eerst begonnen met een goed voedingsplan in aanloop naar, tijdens en na de marathons.

  Daarmee heb ik veel ervaring in opgedaan lopende het seizoen en zodoende bijna wekelijks goed kunnen presteren! (En daar zaten echt pittige marathons bij met als hoogtepunt de Salzkammer van 211 kilometer en 7000 hoogtemeters.)

  Na het seizoen zijn we niet gestopt. Nee we zijn juist weer begonnen want nu is het moment om aan het gewicht te werken en tijdens het volgende seizoen nog beter aan de start te staan. Ook daarin zijn de eerste stappen al weer gemaakt.

  Marian staat voor haar vak, is enthousiast, en denkt mee tot in detail.

  – Arjan Smit –


 • Het was al met al erg fijn om te merken dat ik in handen was van een professional die ook nog eens zeer klantvriendelijk is en dat alles voor een meer dan redelijke prijs!

  Halve triatlon Almere HermanIk ben 60 jaar en op 13 september 2014 voltooide ik de Challenge Almere-Amsterdam (Half Distance) in 6 uur, 38 minuten en 50 seconden. Als voorbereiding liep ik 1500 km hard, fietste 4200 km en zwom duizenden baantjes. Ik was al met al een uur of 12 per week met sporten bezig en vroeg mezelf af: kan mijn lijf dat allemaal wel aan? Moet ik mijn voeding misschien aanpassen? Wat moet ik doen of juist nalaten om te herstellen van een zware training? Zo kwam ik in april 2014 terecht bij Marian Pekel. Ik kan met zekerheid stellen dat het voltooien van de halve triatlon mede door haar (adviezen) is mogelijk gemaakt!

  Marian gaf mij een plan waar ik prima mee uit de voeten kon. Ook at en dronk ik voor, tijdens en na het sporten volgens haar voorschriften om sneller en beter te herstellen. Ik merkte al na korte tijd verschil. Allerlei kleine pijntjes verdwenen. Ik voelde me super-fit. Vervolgens hielp ze mij ook met het plan voor eten en drinken tijdens de triatlon. Misschien zijn dit dingen die je ongeveer mag verwachten van een professional. Daarom nu de extra’s die Marian mij heeft geboden. Ten eerste: de door haar aangeleverde informatie is begrijpelijk, toegankelijk en gaf mij precies het juiste houvast. Ten tweede: op elke ‘tussendoor-vraag’ die ik (per e-mail) stelde, kreeg ik bijna per omgaande een antwoord, wat ik erg prettig vond. Zij levert heel goed maatwerk. Ten derde: als er iets ‘raars’ gebeurt (mijn gewicht ging wat stijgen, terwijl een daling normaal zou zijn), gaat Marian zoeken naar een verklaring. Zij legt zich er niet bij neer, haalt niet haar schouders op, maar checkt en dubbel-checkt.

  Het was al met al erg fijn om te merken dat ik in handen was van een professional die ook nog eens zeer klantvriendelijk is en dat alles voor een meer dan redelijke prijs!

  – Herman Verhagen –

 • Ik heb veel inzicht gekregen in wat “goed” en “slecht” voor mij is.

   Review Ralph

  Ik wilde gezonder door het leven gaan in combinatie met het bedrijven van sport. Ik heb veel inzicht gekregen in wat “goed” is en “slecht” en ben hierdoor nog bewuster gaan leven, maar ervaar hierdoor geen enkele stress waardoor het prettig is.

  – Ralph Greupink – 

 • Referentie Miranda in lift

  Van beginner naar de 100 kilometer Amstel Goldrace

  Ik had flink overgewicht en had een bloedhekel aan “gewoon” fietsen. Ik moest er ook niet aan denken om met mijn “stevige” lichaam op een racefiets te gaan zitten. Maar de nieuwsgierigheid overwon mijn schaamte. En na de zoveelste afvalpoging dacht ik: ik kan wel blijven wachten met wielrennen en mountainbiken tot ik al een gezond gewicht heb, maar uit ervaring wist ik ook dat de kilo’s er echt niet zomaar af zouden gaan.

  Al googelend kwam ik bij Marian/SaVa terecht. Nu woon ik zelf in Brabant en SaVa zit in Utrecht, maar één uur rijden had ik er wel voor over. Het ging tenslotte om mijn gezondheid. De eerste afspraak was een feit en bij de eerste intake kreeg ik mijn plan al mee naar huis. Het klikte meteen en wat was het leuk om ook met een ervaringsdeskundige op sport- en mountainbikegebied te kunnen kletsen. Ik was immers nog maar een beginner en kon alle tips gebruiken.

  Het voedingsschema was geweldig. Het gaf me meteen rust dat ik zelf niet meer over voeding hoefde na te denken. Ik was namelijk een type die elke seconde van de dag aan eten dacht. En dan helaas niet aan appels, salades en ander gezond spul. Ook hield ze rekening met mijn eigen voedingspatroon. Ik hoefde geen dingen te eten die te ver van mij af lagen.

  Zo ging ik aan de slag met het nieuwe voedingspatroon en ik merkte al snel dat ik mijn lichaamsreacties voelde veranderen door mijn andere eetgewoontes. Doordat ik voor ander type voeding koos merkte ik dat mijn hongergevoel niet meer gedurende de hele dag aanwezig was. Ik vertelde wel eens aan mijn omgeving dat ik altijd honger had, heel de dag door. Mijn lichaam leek wel een bodemloze put. Vaak keek mijn omgeving mij vol onbegrip aan. Nee daar hadden zij geen last van. Ik weet nu, dankzij Marian, dat het door mijn oude voedingspatroon kwam. Eigenlijk wakkerde ik zelf, door mijn voedingskeuzes, dat hongergevoel aan.

  Ik ben enorm blij dat ik SaVa heb ontdekt. Ik ben al heel wat kilo’s kwijt. Het bereiken van mijn streefgewicht kost nog wat tijd. Ook op sportgebied heb ik nieuwe doelen gehaald. Dit jaar heb ik de Amstel Gold Race toerversie gereden en dat ging goed. Ik had gekozen voor de 65 km en heb daar naartoe getraind. Voor volgend jaar staat er al weer een nieuw doel op mijn lijstje. Voor de tweede keer de Amstel Gold race maar dan de 100 km!

   

  – Miranda van Aart –

 • Veel verbeterde prestaties ten opzichte van vorige jaren en snellere tijden!

  Ik heb ten opzichte van vorig jaar (vrijwel) niets veranderd. Zelfde positie op fiets, zelfde materiaal, zelfde trainingsmethode (vermogen en krachttraining). Enige verandering is mijn eetpatroon… Ik heb het hele seizoen supergoed gereden. Veel verbeterde prestaties ten opzichte van vorige jaren en snellere tijden! Waaronder een eerste plek bij de ronde van het Wilhelminapark als resultaat. 

  – Jordy Meerman –


 • Marian haar toegevoegde waarde ligt in de combinatie van wetenschappelijke benadering én oog voor gevoel.

  Ik was op zoek naar een professional die mij kon helpen met mijn zoektocht naar een gezonde, voedzame en vooral duurzame manier van voeding die past bij mij als duursporter. Via een goede referentie heb ik Marian leren kennen. En wat blijkt? Ze is niet alleen een professional die in eerste instantie vanuit de wetenschap de basis neerzet, maar ze is ook nog eens ongelofelijk klantgericht en is een enorm goed luisteraar. Ik heb veel rust gevonden in het woelige wereldje van sportvoeding en allerlei healthy hypes. En meer rust betekent nog meer focus op trainingen en wedstrijden. Marian haar toegevoegde waarde ligt in de combinatie van wetenschappelijke benadering én oog voor gevoel. Alles met oog op duurzaamheid. Ze is ook nog eens een superfijn mens die goed in het leven staat en die als coach mij op een heel prettige manier weer op het goede spoor heeft gezet.

  – Elma Bijsterbosch –

 • Met hulp van Marian voel ik me weer als herboren! 

  Ik had al langere tijd energiegebrek en ik voelde me leeg. Ik had geen plezier meer in mijn sport (triatlon) en kon niet meer lekker knallen. Via mijn trainer kwam ik bij Marian/SaVa terecht. Ik ben met hulp van Marian weer een nieuw mens geworden. De klachten die ik had zijn verdwenen en ik heb weer de hele dag energie! Ik vond het ook super fijn om samen met Marian aan de slag te gaan, kan het je aanraden! 


  – Heleen van der Meijden –

 • Ruimere keuze aan gezonde voeding, betere sportprestaties en veel minder last van darmklachten!

  Het Persoonlijk Voedingsplan is mij erg goed bevallen. Het werd perfect uitgelegd, maar ook op schift gesteld, zodat ik het op een later moment nog eens rustig kon nalezen allemaal. Het heeft mij geholpen aan een ruimere keuze aan gezonde voeding, betere sportprestaties en minder last van darmklachten.

  – Maykel van der Pennen –

 • Veel geleerd en veel meer energie, ondanks dat ik het al goed deed! 

  Ik ben blij dat ik bij jou terecht gekomen ben! Ik dacht dat ik al goed bezig was met voeding, maar met het nieuwe voedingsplan heb ik veel meer energie gekregen! En ook belangrijk: nog veel geleerd! Het marathon schema is ook helemaal top! Bedankt en tot in september!

  – Willem Jan Post –

  Review Willem Jan Post

  Ik eindigde steeds binnen de top 10, maar niet op het podium. Binnen 2 maanden nadat ik met Marian aan de slag ging, behaalde ik mijn eerste podiumplek!

 • Clubkampioen geworden en als klap op de vuurpijl de Groeistad Klassieker gewonnen! Thanks for the help. Ik weet zeker dat je adviezen zijn een belangrijke bijdrage geweest. 

  Ik wilde je even laten weten dat de eerste successen in de pocket zijn. In juni ben ik (al zeg ik het zelf 😉 op overtuigende wijze clubkampioen geworden bij WV Eemland. Samen met een (voormalig) elite renner hebben we het peloton op een ronde gezet na samen een uur lang met een gemiddelde van 43 km/h in de ronde te rijden. Daarmee had ik de titel bij de masters binnen. Daarna heb ook de sprint-a-deux gewonnen om ook het overall kampioenschap te pakken. De hele wedstrijd constant sterk gevoeld en ook toen het op de sprint aankwam was ik zeker van mijn zaak. Heerlijk!!!

  Ook in Italië tijdens de Granfondo Stelvio ging het super. De dagen voor de cyclo behoorlijk wat gereden en toch was ik tijdens de Gran Fondo 12e van de 211 in mijn klasse en 89e van de ruim 1300 rijders overall. Dit over een niet mis te verstaan parcours met o.a. de verschrikkelijke Mortirol en de de Stelvio.

  Het WK in Albi eind augustus ging gezien de allesbehalve ideale voorbereiding (2 1/2 week niet kunnen fietsen tijdens onze vakantie in Mexico) ging het best ok.

  Het was een parcours van 155 km over glooiend terrein met twee wat langere klimmen (ieder ongeveer 20 min.) met gemiddeld ca 6% stijgingspercentage. Het was bij de start aangenaam met een graad of 23, maar dat liep al snel op naar een graad of 35. Uiteindelijk kon ik tot ca. 70 km (tot na de eerste klim) kon ik voorin mee. Uiteindelijk in een tweede groep achter de koplopers terecht gekomen. Maar laat ik zeggen dat er nog wel wat werk aan de winkel is wil ik over twee jaar wereld kampioen worden 😉  Ik weet wat me te doen staat. Volgend jaar poging twee in Varese (over een deel van het parcours van Lombardije).

  Als klap op de vuurpijl heb ik afgelopen zaterdag de Groeistad Klassieker gewonnen. Dit is eigenlijk de enige klassieker op de kalender voor Masters. Met een demarrage op 7 km voor de finish samen met Martijn Broekman het peloton voor kunnen blijven 😀 Niks mooier dan in mijn achtertuin zo’n mooie wedstrijd winnen. Smaakt naar meer. 🙂

  Thanks for the help. Ik weet zeker dat je adviezen een belangrijke bijdrage zijn geweest.

  – Frido –

 • Mijn lichaam kan weer bijbenen bij wat ik er van vraag op sportgebied

  Ik merkte dat mijn lichaam het niet kon bijbenen in alles wat ik er van vroeg op sportgebied. Ik heb dankzij het voedingsadvies veel meer energie, het hardlopen gaat nog lekkerder en wat nog de grootste winst is: na een duurloop voel ik me ook de volgende dag nog energiek! Marian geeft je het gevoel dat iemand echt centraal staat met al zijn/haar wensen of gekke gewoonten. Ik heb me alles behalve ‘een nummertje’ of ‘de zoveelste’ gevoeld. Daar komt bij dat ik het voedingsplan er nog regelmatig bij pak om dingen nog eens terug te lezen. Echt super handig!

  – Eugénie van Soest –

 • Ik kreeg precies het plan dat bij mijn ambities past en tips en adviezen waar ik zelf nooit aan had gedacht!

  Review Patrick van KampenVia teamleden met positieve verhalen kwam ik bij SaVa terecht. Ik wilde graag een extra stap maken in mijn sportprestaties en dat is gelukt. Ik kreeg hiervoor precies het plan dat bij mijn ambities past en tips en adviezen waar ik zelf nooit aan had gedacht, ondanks dat ik al heel bewust met voeding en sport bezig was. Aanrader! (Maar niet voor mijn concurrent!)

  – Patrick van Kampen –

 • Mirthe van Liere voedingIk heb nu de ideale balans gevonden tussen zoveel mogelijk kracht, energie op het juiste moment en een zo laag mogelijk gewicht. 

  Na een periode van veel blessures besloot ik op zoek te gaan naar een goede sportvoedingsspecialist. Ik wilde gewoon iemand die me zou vertellen wát ik precies moest gaan eten om blessurevrij te blijven, sterker te worden, licht te zijn en genoeg energie te hebben. Die persoon heb ik gevonden in Marian En nóg veel meer dan dat. Ik ben zó ontzettend blij dat ik die keuze heb gemaakt, het heeft al mijn verwachtingen overtroffen. 

  Tijdens een uitgebreid maatwerktraject heeft Marian zich verdiept in mijn sport en hoe mijn lichaam functioneert. De kracht van Marian is dat ze op detailniveau werkt. Het zijn juist de kleine nuances die het verschil maken. Ik kan nu op mijn max trainen omdat ik de juiste energie heb op het juiste moment. Ik heb geen blessures meer gehad en nauwelijks nog pijntjes. En last but not least: mijn resultaten zijn ook nog eens keihard vooruit gegaan en ik weet nu precies wat ik tijdens een wedstrijddag moet eten om te kunnen pieken.

  Ik kan dit echt iedere sporter die méér uit zichzelf wil halen aanraden.

  Onwijs bedankt Marian!

  – Mirthe van Liere –

 • Geen opgeblazen gevoel meer en ik kon al snel weer in mijn oude favoriete spijkerbroek!

  Ik ben na 4 weken al een aantal kilo’s lichter en voel me lekker. Geen opgeblazen gevoel meer, meer energie en ik kan weer in een oude favoriete spijkerbroek. Daarnaast heb ik betere kennis van voeding gekregen. Het is niet zo moeilijk, maar ik had de kennis van jou wel nodig. Want het voedingsplan is efficiënt en is iets waar ik altijd weer op terug kan vallen, mocht het ooit weer de verkeerde kant op gaan. Omdat het makkelijk vol te houden is, is het iets dat al bij mijn dagelijkse routine is gaan horen.

  – Caja Stokvisch –

 • Een betere weerstand, blessurevrij en geen suikerdippen meer!

  Marian is absoluut een kundige op het gebied sportvoeding. Iedere sport en de mate van intensiteit heeft zo zijn eigen specifieke behoefte, sterker nog als je niet de juiste afstemming van voeding heb kan dit weer van invloed zijn op een training/wedstrijd. Ik heb dit helaas mogen ervaren. Sinds Marian mij geholpen heeft aan het juiste voedingspatroon, merk ik dat o.a mijn herstel een heel stuk verbetert is, ik geen suikerdippen meer heb en dat mijn weerstand ook vele malen beter is. Hierdoor ben ik afgelopen jaar blessure vrij geweest en heb ik heerlijk kunnen zwemmen. Hopelijk zet deze trend zich voort volgende jaar! Bedankt Marian!

  – Pilar van Rooijen – 

 • Nog maar kort aan de slag, maar ik voel nu al dat het mijn lijf en spieren goed doet. 

  Ik kreeg de laatste kilo’s er niet af, ondanks al het sporten. Ook mijn spieren bleven onzichtbaar. Ik miste het stuk advies rondom mijn voeding, omdat ik dacht dat het daarachter te zoeken was.

  Nadat ik ben gestart met mijn voedingsplan merkte ik eigenlijk binnen één week al verandering. Inmiddels een aantal weken verder merk ik (nog steeds) dat het mijn lijf en spieren goed doet. Marian beantwoordt alle vragen die ik heb goed en ze komt zelf met adviezen waar ik ook echt wat aan heb.

   

  – Bouchra Jemla –

 • Al in één gesprek het inzicht gekregen dat ik nodig had! 

  Ik zocht hulp bij afvallen en gezonder eten en kwam toen bij SaVa terecht. Al in één gesprek heb ik het inzicht in mijn eetgedrag gekregen dat ik nodig had om gezonder te eten en af te vallen.

  – Joan –


 • SaVa is duidelijk, neemt de tijd voor je en het werkt! 


  Harry de Boer KustmarathonIk was vaak erg moe en had het idee dat er nog veel uit mijn voeding te halen was. Via De Hardloopwinkel kwam ik bij SaVa terecht. Dit heeft mij opgeleverd dat ik me stukken beter voel, kilo’s kwijt ben en meer energie hebt.
  SaVa is duidelijk, neemt de tijd voor je, en het werkt! (bij mij althans) 

  – Harry de Boer –

 • Voor het eerst een marathon uitgelopen zonder misselijk aan te komen en nog wel bergop! 

  Jungfrau, lekkere chocolademelk9 september 2012 heb ik de Jungfrau Marathon gelopen. Voor het eerst een marathon (en dan nog wel voor het eerst één berg op) zonder ziek en misselijk aan te komen! Eten en drinken vooraf, tijdens en na volgens plan gedaan en alles viel op zijn plaats. Je plan is dus erg goed gevallen en ik heb hierdoor voor het eerst onwijs kunnen genieten van een prachtige marathon! Dank je wel Marian voor je fantastische aandeel hierin!

  – Gert Bunschoten –

 • De laatste kilo’s eraf, betere prestaties en ik ging ook nog eens lekkerder eten.

  Mijn gewicht bReview Jeroen Kooijleef al jaren op hetzelfde niveau, nèt wat te hoog om in mijn sport mountainbiken op het niveau mee te kunnen dat ik graag zou willen. Marian heeft een plan gemaakt om de laatste 3 kilo kwijt te raken, zonder dat dit ten koste zou gaan van mijn energieniveau en prestaties in wedstrijden. Die doelen hebben we volledig gehaald en ik ben heel tevreden over de manier waarop.

  Ik bleef energie houden en ben ook nog eens lekkerder gaan eten. Alleen maar voordelen! Ik had verwacht dat het erg lastig zou worden, maar ik wende er snel aan en daarna ging het vanzelf.

  Ik ben een type dat graag wil weten waarom ik iets doe en dat legt ze prima uit. Verder schrijft ze niets voor uit een boekje, maar houdt ze rekening met wat je lekker vindt en dat de boog niet altijd gespannen kan zijn. Kortom: Heel prettig allemaal!

  – Jeroen Kooij –


 • Waar Marian mij echt mee geholpen heeft is om het veranderen van mijn eetpatroon niet tot iets groots en moeilijks te maken.

  Waar Marian/SaVa mij echt mee geholpen heeft is om het veranderen van mijn eetpatroon niet tot iets groots en moeilijks te maken, maar het juist laagdrempelig en leuk te maken. Het zware moeten er een beetje af te halen en schuldgevoel als motivatie te schrappen. Dat betekent dat ik het kan volhouden, ook als ik een keer een momentje heb dat het niet zo goed wil lukken. Waarom ik Marian/SaVa zou aanbevelen is haar realisme en het feit dat ze niet een standaardpakket uitrolt, maar heel erg uitgaat van wie er tegenover haar zit, wat diegene wil en kan en hoe die geholpen is. Ik vind het knap zoals zij zich daar, zonder enig oordeel, bij aansluit. Het ging eigenlijk perfect, maar ik was wel wat ongeduldig. Ondanks dat val ik nog steeds af op een mooie gelijkmatige manier…

  – Chantal Marjot –

 • Top advies, sinds ik met Marian werk rijdt ik vaker rond of soms zelfs op podium!  Me happy! 

  – Peter Wouters – www.peerkesbikeshop.com

 • 6 keer naar de top zélfs zonder helemaal dood te gaan! 

  Ik wilde je hierbij nog even hartelijk bedanken voor je steun en vele wijze raad in mijn voorbereidingen voor de Alpe d’HuZes. Ik had geen idee dat voeding tijdens de voorbereiding ervan, en op de dag zelf, mij hier zo goed bij zou helpen. Het is me gelukt om 6 keer naar de top te komen, zelfs zonder helemaal dood te gaan. Ik wist wat ik op welk moment moest doen en ben uitstekend uitgekomen. Volgens plan ben ik tijdens de voorbereiding ook nog de kilo’s afgevallen die ik wilde afvallen. Nogmaals heel erg bedankt voor je hulp!

  
- Wouter Tiems –