SaVa is opgericht door Marian Pekel. Haar passie is sporters op een gezonde en slimme manier beter en sneller resultaat uit het sporten te laten halen.

Op deze pagina lees je waar SaVa voor staat en wat Marian haar uitgangspunten hierbij zijn.

Waarom zou je kiezen voor SaVA?

Persoonlijk en professioneel voedingadvies. Je krijgt bij SaVa een duidelijk voedingsplan dat speciaal wordt afgestemd op jouw lichaam, doelen en sport/trainingsschema. Je kunt er direct mee aan de slag en het is goed vol te houden, omdat het plan óók op jouw voorkeuren en werk- en thuissituatie wordt afgestemd.

Passie voor voeding, sport en de sporter als mens. Iedere sporter is uniek. Marian heeft de specifieke kennis en ervaring die ze nodig heeft om jou goed te kunnen adviseren en begeleiden. Ze verbetert haar kennis over voeding, sport en (sport)gezondheid continu, waardoor je altijd kan rekenen op een goed en persoonlijk afgestemd advies.

De sporter staat centraal. Jouw doelen en wensen staan voorop. Hierbij houdt Marian er rekening mee wat jij voor het bereiken van je doelen nodig hebt én dat het voor jou gemakkelijk uitvoerbaar moet zijn. Zo doe je het in één keer goed en levert je investering ook echt wat op – voor nu en voor de toekomst!

Marian haar uitgangspunten hierbij

Voeding en training horen bij elkaar. Je voeding moet aansluiten bij wat jouw lichaam nodig heeft om zowel in het dagelijks leven als tijdens het trainen het beste uit jezelf te kunnen halen. Je sportprestaties gaan dan sneller vooruit en je bereikt (en behoudt) gemakkelijker je gewenste gewicht. Bovendien houd je naast trainen en je werk meer energie over voor de andere dingen die je ook leuk of belangrijk vindt!

Veranderingen moeten zinvol zijn. Marian vindt het belangrijk dat je dié dingen doet die voor het bereiken van jouw doelen belangrijk zijn. Zij volgt hiervoor de nieuwste (wetenschappelijke) ontwikkelingen en vertaalt deze voor jou naar de praktijk als die voor het bereiken van jouw doelen relevant zijn.

De boog kan niet altijd gespannen zijn. De één houdt van een feestje of uit eten gaan. Weer een ander wil het koekje bij de koffie of een biertje/wijntje in het weekend niet missen. Marian houdt hiermee rekening bij de uitwerking van je persoonlijke plan, zodat je je plan ook op de lange termijn goed kan volhouden. Naast een persoonlijk plan krijg je ook praktische adviezen en een stok achter de deur, zodat je het gaat doen en kunt volhouden.

 • Spreekt jou dit aan?

  Lees dan verder en ontdek of jij bij SaVa op de juiste plek bent!

 • De laatste kilo’s eraf, betere prestaties en ik ging ook nog eens lekkerder eten

  Mijn gewicht bReview Jeroen Kooijleef al jaren op hetzelfde niveau, nèt wat te hoog om in mijn sport op het niveau mee te kunnen dat ik graag zou willen. Marian heeft een plan gemaakt om de laatste 3 kilo kwijt te raken, zonder dat dit ten koste zou gaan van mijn energieniveau en prestaties in wedstrijden. Die doelen hebben we volledig gehaald en ik ben heel tevreden over de manier waarop! 

  – Jeroen Kooij –

 • Waar Marian mij echt mee geholpen heeft is om het veranderen van mijn eetpatroon niet tot iets groots en moeilijks te maken (en toch af te vallen).

  – Chantal Marjot –

 • Eindelijk Nederlands Kampioene MTB! 

  Anne Terpstra VoedingMarian gaat stappen verder dan anderen waardoor ik veel meer uit mijn voeding kan halen. Haar kennis is up-to-date en ze blijft continu in ontwikkeling. Naast het voedingsplan geeft ze ook veel praktische tips die ik direct kan toepassen.

  – Anne Terpstra –

  Nederlands Kampioene MTB 2013, 2014, 2015 en 2016. 
  Nederlands Kampioene XCE 2016 en 2017.